22 Şubat 2009 Pazar

Abdülkadir Uslu

Abdülkadir Uslu

23 Ocak 1962 Kızılcabölük-Denizli doğumludur.

İlk ve orta okulu Kızılcabölük' te, Liseyi Nazilli Öğretmen Lisesi, Ortaklar Öğretmen Lisesi ve Tavas Lisesi' nde okudu.

1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği' ni ve 2000 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon bölümünü bitirdi.

İzleyicisi olduğu karikatürle tanışması lise yıllarında oldu ve ilk karikatürü 1978 yılında Yeni Asır Gazetesi' nde yayınlandı.

Takip eden günlerde Denizli' de yayınlanan gazete ve dergilerin yanı sıra diğer illerde yayınlanan yayınlarda karikatür ve mizahi yazıları yayınlanırken Yeni Asır Gazetesi Haftalık mizah ilavesi GICIK dergisinde ve günlük GIDIK mizah sayfasında, Trabzon Karadeniz Gazetesi Taka Mizah sayfasında, Samsun Türkkanı Gazetesi sandal Mizah sayfasında, Adana Güney Haber Gazetesi'nde , Denizli Hizmet, Yeni Haber, Ortadoğu ve Yeniçağ gazetelerinde süreli (günlük-haftalık) karikatürler hazırladı.

Yurt içi ve yurt dışında ortak sergilere katıldı ve ortak albümlerde çalışmaları yer aldı.

Mizahi düz ve manzum yazılar yazdı. Mizah ve Karikatür ile ilgili makaleleri yayınlandı. Konferanslar verdi.

Karikatürün okullarda seçmeli ders olarak okutulması ve karikatür çizgisinin ve mantığının eğitimde-ders kitaplarında kullanılması yönünde çalışmalar yaptı

Denizli İl Mizah Dergisi TEBESSÜM' ü 1985-86 yıllarında Denizli' de Şükrü Tekin Kaptan ve Mehmet Fevzi Yeniçeri ile birlikte yayınladı ve derginin mizah yönetmenliği ile yazı işleri müdürlüğü görevlerini üstlendi.

Denizli Yağmur Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü (1989), Kızılcabölük Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü (1997-98 ) ve Kızılcabölük Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü (2006-2007) yaptı.

Denizli yerel televizyonu d-TV' de "karikatür okulu" programını hazırladı ve uygulamalı örnekler çizerek sundu (1997).

Özel çabalarıyla Denizli' de Karikatür kursları düzenledi.

Ulusal ve uluslar arası karikatür yarışmalarında 16 ödül aldı.

Ayrıca bir karikatürü X. Mostra İnternazionalle Del Disapno Umoristico Sportive ancona yarışmasında "DİPLOMA" ile ödüllendirildi (1989). Bir karikatürü de İtalya Associazione Culturale L'oleandro Festivali Belediye Müzesi Sürekli Sergisi' ne alındı (1996).

Afiş, broşür ve kitap kapağı tasarımları hazırladı.

1991 yılından beri Türkiye Karikatürcüler Derneği üyesidir.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı' dır.

Kızılcabölüklüler Vakfı Genel sekreteridir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder